Een race

Geplaats door Hugo - Maandag 11 januari 2016


Teamcaptain Peter Bootsma van LetzQ was jarig, dus tijd voor een feestje! Nu is het hartstikke leuk dat je daarvoor wordt uitgenodigd, maar wat geef je die man nou? Aangezien de BBQ saus door zijn aderen vloeit en hij alles op het gebied van BBQ kent en heeft, of al heeft gehad, valt alles met betrekking tot BBQ af.

Nu heb ik toevallig via de fanpage site van team LetzQ een hele mooie LetzQ patch gekocht. En wij hebben zelf als team ook hele mooie patches en laten we nou graag aan onderlinge wedstrijdjes doen...

Toen wist ik het.. Een race!

We gaan kijken welke van de 2 teampatches het eerst bij Franklin Barbecue in Austin Texas kan komen! De patch moet met het restaurant op de foto, en mag dan weer thuiskomen. Maar hoe moet een patch nou van A naar B reizen? Via de post? Nee, dat zou valsspelen zijn... Hoe dan? Via Geocaching.. via wát?

Mocht je geocaching kennen, skip maar een stukje tekst, er zijn maar liefst 15 miljoen mensen die er aan meedoen. Mocht je het net als de overige mensen niet kennen, volgt hier een stukje uitleg:

Wat is Geocaching?
Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers*. (*bijna elke smartphone dus ook!!) Deelnemen met schatzoeken, op z’n Engels ‘cache hunt’, is een goede manier om de voordelen en de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen. Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (denk hierbij aan bijv. de scouting) caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden. Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten. Er zijn wereldwijd al meer dan 2,7 miljoen verstopplaatsen geregistreerd!

Leuk zo’n stukje tekst, maar hoe is het nu een wedstrijd?
Binnen geocaching heb je travelbugs... weer even een stukje tekst en uitleg: Een Travel Bug is een voorwerp met een geregistreerd nummer dat gebruikt wordt bij Geocaching. De vrije vertaling van Travel Bug is "Reis-kever". Dit dekt de lading van een Travel Bug: hij wordt namelijk van "schat" (cache) naar "schat" verplaatst, waarbij zijn reisverslag op internet wordt bijgehouden. Veel Travel Bug hebben ook een eigen missie.

Goed tot zover de uitleg.

Er zijn dus 2 patches, 1 van team LetzQ en 1 van team AllSeasoned. Beide patches hebben een eigen uniek geregistreerd nummer waarop deze op internet te vinden zijn. Op de website http://www.Geocaching.com kun je de patches volgen op basis van hun registratienummer en zien waar deze patch zich bevind. Tenzij het door iemand is meegenomen, dan is deze onderweg naar een andere cache (als het goed is).

De registratienummers:
LetzQ: JGA6WD (klik op het registratienummer voor de details)
AllSeasoned: 32J46B (klik op het registratienummer voor de details)

De huidige missie is dus om van cache naar cache gestuurd te worden, met als doel te eindigen bij Franklin Barbecue in de verenigde staten, en wel in Austin Texas...
Zoals te lezen is op de pagina van de patch:

Hello there, nice to meat* you! (*small BBQ joke)

I'm the team badge from the Dutch BBQ team LetzQ (the Netherlands). We as a team compete in barbecue competitions all across Europe at KCBS* contests. (*Kansas City Barbecue Society, find out more at www.kcbs.us).

My goal in life as a travelbug, I want to travel to the United states of America, and not just that, I want to travel all the way to Austin Texas! People say that everything is bigger in Texas, so I want to see it for myself.

I want to visit the legendary restaurant Franklin Barbecue. As a competitive barbecue team we love the stuff they cook over there! Hopefully the pitmaster (maybe even Aaron Franklin Himself!!) is willing to sign me with his signature.

After I’m signed and photographed at the doorstep of Franklin Barbecue I would like to be sent home as postmail*. (*contact me at haxquiz@gmail.com, I will send you the shipping address).

And as long as you are there, eat their brilliant food, you’ll love it! Aaron Franklin is considered a BBQ legend and not just by us... You certainly should try their brisket, it is just perfect!

Along the way I would love to hear your favorite bbq recipes if you are willing to share, and meat as many people as possible and visit beautiful caches. Surely a photo of you and me would do nicely in the log!
En vandaag was het zover!
Peter en ikzelf zijn aan de wandeling geslagen op zoek naar 2 geschikte caches waar we de patches konden achterlaten. De eerste die we zochten was vlak bij Peter zijn woonhuis in de buurt. Voor Peter is het de eerste keer dat hij een geocache ging zoeken, en voor mij pas de 14e, dus we zijn nog niet zeer geoefende schatzoekers. Maar na lang goed zoeken, vele takken ontwijken en bladeren op te tillen hebben we met succes de cache gevonden! Nadat we het logboekje hebben ingevuld hebben we de patch van AllSeasoned achtergelaten voor de volgende vinder.

Snel op zoek naar een andere geocache om de patch van LetzQ achter te laten.. stukje met de auto rijden, parkeren, stukje wandelen, en daar was de geocache! Deze was veel makkelijker te vinden, maar dat mocht de pret van het vinden zeker niet drukken! Gauw het logboekje ingevuld, de aanwezige spulletjes bekeken, en de patch achtergelaten. De wedstrijd is nu definitief begonnen!

Wel had ik misschien achteraf een ander plekje moeten kiezen.. De plek waar we de LetzQ patch hadden achtergelaten wordt veel vaker gezocht en gevonden. Deze cache wordt ongeveer 3x per week bezocht. De locatie waar de AllSeasoned patch ligt is pas 2x in 2 maanden bezocht!!

Nou ja, we gaan het zien...

Nu is het aan de 15 miljoen geocachers om op zoek te gaan, en de patches op wereldreis mee te nemen. Ik vind het in ieder geval nu al spannend!


Partners